075 711 28 22 / contact   
DE TOEKOMST MET VERTROUWEN TEGEMOET
anti-stress, ontstressen, stresspreventie en een zonnige toekomst
ENG   
NL   

Main Content

Stress preventie aanpak

Wat is stress?

Om goed te functioneren heeft een mens stress nodig. Om dit op een gezonde manier te ervaren moet er tegenover de situatie van inspanning ook een ontspanning plaatsvinden. Verstoring van deze balans leidt op den duur tot overspanning, chronische stress en mogelijk ook tot een Burn out. Meer over de symptomen van stress en de oorzaken en gevolgen kunt u lezen op onze speciale pagina.

Stress verminderen door preventie

Een op maat aangeboden programma om te voorkomen, dat iemand langdurig uitvalt als gevolg van een Burn out of depressie. Door tijdig te leren omgaan met de eigen stress en die van de omgeving worden problemen aangepakt in een vroeg stadium. Dat heeft als groot voordeel, dat bijsturen en aanpassen nog vrij eenvoudig mogelijk is. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de stressgevoelens. Zowel voor de leidinggevende als de medewerker.

Voor wie?

Deze aanpak is speciaal ontwikkeld voor mensen die:

 • Tegen een Burn out aanzitten;
 • Dagelijks een gevoel van overspanning ervaren;
 • Geen uitzicht hebben op een toekomst met minder stress;
 • Tijd nodig hebben voor bezinning, omdat zij bijvoorbeeld op het punt staan een belangrijk besluit te nemen. Denk aan bedrijfsovername, verkoop of een scheiding;
 • Dagelijks proberen om te gaan met de gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, zoals een verlies, een persoonlijkheidsstoornis of ptss;
 • Even afstand willen nemen van de huidige realiteit.

Bel 075-7112822 voor meer informatie

1. Voorbereiding

A.  Na de opdracht volgt een uitgebreide intake, waarin de problemen, oorzaken en gevolgen aan de orde komen.
B.  Vervolgens een uitgebreid onderzoek naar de werksituatie.
C.  Bij voorkeur ook een gesprek met een naaste om een beter beeld te krijgen over de sociale conditie.

Op basis van de intake gesprekken en het onderzoek stellen wij een persoonlijk programma samen.

Communicatiemoment met direct betrokkenen. Verslaglegging, overleg etc.

2. Bewustwording en loslaten

De deelnemer kan op korte termijn beginnen met het eerste deel van het programma en dus met zijn of haar herstel. Dit vindt plaats in een vertrouwde omgeving, omdat mensen met veel stress op zoek zijn naar rust en zekerheid. Dagelijks intensief bezig met thema’s als bewustwording en loslaten.

Communicatiemoment met direct betrokkenen, zoals de werkgever en (huis)arts. Verslaglegging, overleg etc. Ook het moment om aan te vangen met het zonodig aanpassen van de werk- en/of de thuissituatie.

3. Balans en toekomst

Op basis van het voorgaande wordt het programma samengesteld voor het tweede deel van het programma. Opnieuw een maand lang dagelijks intensief bezig met thema’s als balans en toekomst.

Communicatiemoment met direct betrokkenen, zoals werkgever en (huis)arts. Verslaglegging, overleg etc. In ieder geval aandacht voor het proces van de eerder genoemde aanpassingen.

Informatie en contact

4. De reis

Na twee maanden gaat de deelnemer voor een werkreis van 9 dagen naar Tenerife. De ultieme test voor het herstel en de mogelijkheid om een periode van herstel af te sluiten. 9 dagen van intensieve training en coaching, gecombineerd met ontspanning. De reis eindigt met een persoonlijk Plan van Aanpak, inclusief een realistisch werkplan, dat aan de werkgever ter goedkeuring kan worden voorgelegd.

Communicatiemoment met direct betrokkenen, zoals werkgever en (huis)arts. Verslaglegging, overleg etc. Op basis van het werkplan weer optimaal deelnemen aan het arbeidsproces.

5. Afronding

Kort na thuiskomst zal de deelname van de medewerker aan het arbeidsproces verder door ons worden begeleid, om terugval te voorkomen.

Communicatiemoment met direct betrokkenen, zoals werkgever en (huis)arts. Verslaglegging, overleg etc. Afronding van het traject.

Alles onder begeleiding van professionele trainers en coaches, waarbij het altijd mogelijk is om andere deskundigen in te schakelen

Doel van deze stresspreventie.

Het doel van deze reis kan meervoudig zijn:

 • Belangrijke zaken op een rij zetten om daarna een goed overwogen besluit te nemen;
 • Verwerken van een belangrijk besluit;
 • Verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, zoals overlijden of scheiding;
 • Eigen stress onder controle krijgen;
 • Voorkomen dat de overspanning leidt tot Burn out of depressie.

Offerte

Het is voor alle betrokkenen belangrijk om zo snel mogelijk weer volledig deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces.  Wij richten ons op de eerste resultaten na 4 tot zes weken na de aanvraag en binnen 3 tot 4 maanden weer optimaal deelnemen aan het arbeidsproces. En dat alles onder professionele begeleiding tegen zeer redelijke kosten. Neem vandaag nog contact op en vraag uw persoonlijk Plan van Aanpak in de vorm van een offerte.  

effectief realistisch betrokken