+31(0) 75 711 28 22 / contact   
DE TOEKOMST MET VERTROUWEN TEGEMOET
coaching in herstel, loopbaan, juridische zaken, mediation of advies.
ENG   
NL   

Main Content

Coaching

Ieder mens kent momenten van teveel stress, waardoor je even niet goed weet hoe je nu verder moet. Wat extra hulp bij het krijgen van inzicht in oorzaken en gevolgen is dan heel plezierig. Net als de tips en adviezen om verder te kunnen in leven en werk.

Echt luisteren en een goed gesprek.

Soms loop je gewoon even vast op je werk of in de privé situatie. Dan is het fijn om gebruik te maken van onze mogelijkheid een goed gesprek te voeren. Zonder direct een heel coaching traject te moeten volgen. Je krijgt tips en adviezen waardoor je weer verder kunt met je (werkzame) leven.

Veel voorkomende onderwerpen:

 • Problemen op het werk
 • Arbeidsomstandigheden
 • Loopbaan problemen
 • Organisatie ontwikkelingen.
 • Overspanning door hoge werkdruk of slechte omstandigheden.
 • Stress en Burn out
 • Relationele problemen
 • Persoonlijkheidsstoornis
 • HSP (hoog sensitief) en HSS
 • Narcisme
 • Depressie
 • Ernstige ziekten
 • Scheiding
 • Rouwverwerking

Echt luisteren is belangrijk.

We zijn allemaal verschillend. Iedereen is geboren met een unieke samenstelling van genen. Dan zijn er de invloeden van de omgeving waarin je opgroeit, de opvoeding, ervaringen met vrienden en collega’s. Maar ook ziektes, levensschade met bijbehorende oplossingen, je levensstijl en de lucht die je inademt. Veel en vooral echt luisteren geeft inzicht in hetgeen jij naar op zoek bent. Jij wilt respect, erkenning van jouw “onzichtbare” ziekte, begrip voor je situatie zonder oordelen, zonder oplossingen en zonder stigma’s.
Als jij bent vastgelopen in je leven, dan is het belangrijk om ondersteund te worden vanuit jouw gezichtspunt. Zonder schuldgevoel, het steeds moeten verdedigen, vereenzaming en een onzichtbare muur om je heen om te ontkomen aan het onbegrip.

Verwachtingen

Dan gaat het over verwachtingen die jij hebt van een hulpverlener of familie en vrienden. Maar vooral ook het verwachtingspatroon van de maatschappij richting jou. Veel te vaak is die verwachting niet realistisch en kun je daar gewoon (nog) niet aan voldoen. Ook hier doemt het spook op van een snel oordeel met bijbehorende oplossingen.

Een goed gesprek

Dat bestaat voor een groot deel uit het gevoel begrepen te worden, omdat er naar je wordt geluisterd. En vervolgens met onze steun stappen zetten naar een nieuwe balans als het gaat om de pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Want daar ligt de weg naar oplossingen, waardoor jij jouw toekomst weer met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Neem contact op of bel +31(0)75-711 28 22 voor een afspraak

Stress preventie

Ieder mens kent momenten van teveel stress, waardoor je even niet goed weet hoe je nu verder moet. Wat extra hulp bij het krijgen van inzicht in oorzaken en gevolgen is dan heel plezierig. Net als de tips en adviezen om verder te kunnen in leven en werk. Wij bieden steun en begeleiding bij het onder controle krijgen van stress na een gebeurtenis als een scheiding, ontslag, familieproblemen, overlijden, relatieproblemen thuis of op het werk.

Wat is stress?

Om goed te functioneren heeft een mens stress nodig. Om dit op een gezonde manier te ervaren moet er tegenover de situatie van inspanning ook een ontspanning plaatsvinden. Verstoring van deze balans leidt op den duur tot overspanning, chronische stress en mogelijk ook tot een Burn out.

Lees meer over de symptomen, de oorzaken en de gevolgen van stress op onze speciale pagina.

Burn out herstel

Een Burn out is het gevolg van lange tijd functioneren met veel stress zonder voldoende ontspanning. De situatie van overspanning duurt soms jaren, terwijl de symptomen van Burn out zich meer en meer openbaren. Door de oorzaken van de chronische stress te ontkennen werken mensen zich ongemerkt naar een Burn out. 

Lees ook de informatie over oorzaken en gevolgen van een Burn out op de speciale pagina.

Persoonlijke aanpak

Een krachtig herstelprogramma gebaseerd op de methode Futura Esperanza. Met onze ervaring en kennis van zaken is het mogelijk om op korte termijn effectief te herstellen van een Burn out. Binnen drie maanden weer geheel of gedeeltelijk aan het werk.

Aandachtspunten

In het herstelprogramma is in ieder geval aandacht voor:

 • De oorzaken en gevolgen van de Burn out;
 • Het arbeidsproces, werksituatie en werksfeer;
 • Loopbaan: keuze en ontwikkeling;
 • Aandacht voor de energiebalans;
 • Bewuste en onbewuste denkprocessen;
 • Nieuwe inzichten;
 • De ‘voordelen’ van een Burn out.

Begeleiding

Onder inspirerende begeleiding werken aan “echte” oplossingen. We bieden naast begrip voor de situatie, de juiste inspiratie en structuren om te komen tot inzichten en oplossingen. Door inzicht te krijgen ontstaat weer vertrouwen in de toekomst.

Ondernemerscoach

Ondernemen en advisering bij ondernemen. Iemand met wie je eens van gedachte kunt wisselen over bepaalde zaken.

Als ondernemer heb je dagelijks te maken met vele uitdagingen. Dat maakt juist het ondernemen tot een passie. Door je ervaring kun je steeds beter omgaan met kansen en bedreigingen die op je pad komen. Er zijn soms ook van die momenten (Corona), dat je behoefte hebt aan een extra stukje ondersteuning. Iemand met wie je eens van gedachte kunt wisselen over bepaalde zaken. Een ervaren persoonlijkheid, die jou begrijpt en in staat is om positief mee te denken. Een sparring partner die je flexibel kunt inzetten om naar je te luisteren en/of je te adviseren. Dat noemen wij een ondernemerscoach. Vraag naar de mogelijkheden.

Informatie en contact

Manager of ondernemer MKB

Als ondernemer in het MKB of als leidinggevende in een grote organisatie heb je soms behoefte aan reflectie en advies bij belangrijke beslissingen. Dagelijks komen er vele vragen op je af. Over aansprakelijkheid bij ziekte of over de kosten van een Burn out. Wat kan ik als werkgever doen aan Stress preventie? Hoe motiveer ik mijn medewerkers in bedrijf of team? Wij adviseren zelf of zetten ons netwerk van specialisten in.

Juridisch coach

Ieder mens ervaart regelmatig problemen op het juridische vlak. Of het nu gaat over een meningsverschil met de overheid, buren, relaties op het werk, gezondheid of een verzekeringsmaatschappij.
In plaats van direct veel kosten te gaan maken, kun je ook een advies vragen aan een Juridisch coach. Geen dure advocaat, maar iemand met een enorme kennis en ervaring, die in staat is vrij snel tot een praktische oplossing te komen. De mogelijkheid om een onafhankelijk advies te krijgen of het zinvol is om hoge kosten te gaan maken, door zaken objectief tegen het licht te houden. Vaak kun je zelf al heel veel doen, als je maar even de weg weet.

Oplossingsgericht gesprek

In een of meerdere goede gesprekken komen oorzaken, gevolgen en oplossingsrichtingen bij elkaar. Vaak kan iemand al verder door ogenschijnlijk simpele tips en adviezen. Belangrijk is de wisselwerking van emotie en feiten samen eens goed in beeld te brengen. Door de combinatie van juridische kennis en coaching vaardigheden is het mogelijk om meningsverschillen terug te brengen tot een niveau van samen een oplossing zoeken.

Begeleiding

Natuurlijk kunnen wij u verder begeleiden in het vinden van de oplossing. Bijvoorbeeld het aangaan van een drie partijen gesprek bij een arbeidsconflict. Vaak heel verhelderend en oplossingsgericht. Waarbij een nieuwe functie, of zelfs een andere baan, ook een prima oplossing kan zijn. Zeker als zo’n besluit in gezamenlijk overleg tot stand komt.

Informatie en contact

Mediation

Een term die vaak gebruikt wordt om conflicten in goed overleg op te lossen, zonder direct een rechter in te schakelen. Heel effectief in het beginstadium van een onenigheid.

Loopbaan begeleiding

Wij kunnen je begeleiden bij de volgende stap in je carrière, maar ook bij de ontwikkeling in je huidige baan. Als zaken niet lekker (meer) gaan binnen het werk, met collega’s of met leidinggevenden. Misschien denk je na over een andere baan of word je gedwongen een andere baan te zoeken (outplacement, 1e/2e spoor).

Specialisten

Door onze samenwerking met een groot aantal specialisten is het vrijwel altijd mogelijk om een passende oplossing te vinden voor uw vraag.

De kosten

Wij rekenen voor onze inspanningen een bedrag van € 85,-- per uur,

effectief realistisch betrokken