075 711 28 22 / contact   
DE TOEKOMST MET VERTROUWEN TEGEMOET
coaching in herstel, loopbaan, juridische zaken, mediation of advies.
ENG   
NL   

Main Content

Coaching

Ieder mens kent momenten van teveel stress, waardoor je even niet goed weet hoe je nu verder moet. Wat extra hulp bij het krijgen van inzicht in oorzaken en gevolgen is dan heel plezierig. Net als de tips en adviezen om verder te kunnen in leven en werk.

Echt luisteren en een goed gesprek.

Echt luisteren is belangrijk.

Ieder mens is verschillend. Iedereen is geboren met een unieke samenstelling van genen. Dan zijn er de invloeden van de omgeving waarin je opgroeit, de opvoeding, ervaringen met vrienden en collega’s. Maar ook ziektes, levensschade met bijbehorende oplossingen, je levensstijl en de lucht die je inademt. Dat maakt dat het voor een coach heel belangrijk is ieder mens individueel te benaderen. Veel en vooral echt luisteren geeft inzicht in hetgeen jij naar op zoek bent. Jij wilt respect, erkenning van jouw “onzichtbare” ziekte, begrip voor je situatie zonder oordelen, zonder oplossingen en zonder stigma’s. Door echt te luisteren kun je doordringen tot de kern van het probleem en samen nadenken over de volgende stap.

Is iemand vastgelopen in zijn leven, dan is het belangrijk om te coachen vanuit het gezichtspunt van die persoon en niet dat van de coach zelf. Die is er om te begeleiden en mogelijkheden te ontdekken. Helaas is de praktijk dat veel hulpverleners moeite hebben met luisteren of zogenaamd geen tijd hebben. Zij zitten gevangen in hun eigen denkpatronen en ervaringen. Die proberen ze dan te projecteren om op die manier een snelle oplossing te leveren. Meer en meer blijkt deze aanpak niet te werken en trekken mensen zich terug in hun eigen wereld. Met het risico op een schuldgevoel, het steeds moeten verdedigen, vereenzaming en een onzichtbare muur om zich heen om te ontkomen aan het onbegrip.

Verwachtingen

Dan gaat het over verwachtingen die jij hebt van een hulpverlener of familie en vrienden. Maar vooral ook het verwachtingspatroon van de maatschappij richting jou. Veel te vaak is die verwachting niet realistisch en kun je daar gewoon (nog) niet aan voldoen. Ook hier doemt het spook op van een snel oordeel met bijbehorende oplossingen.

Een goed gesprek

Dat bestaat voor een groot deel uit het gevoel begrepen te worden, omdat er naar je wordt geluisterd. Samen nadenken over jouw verschillende stappen naar een nieuwe balans als het gaat om de pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Want daar ligt de weg naar oplossingen, waardoor jij jouw toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan zien.
Jouw investering bedraagt € 75,- voor een goed gesprek van 90 minuten.

Bel 075-7200 888 voor een afspraak

Adviesgesprek

Soms loop je gewoon even vast op je werk of in de privé situatie. Dan is het fijn om gebruik te maken van onze mogelijkheid een goed gesprek te voeren. Zonder direct een heel coaching traject te moeten volgen. Je krijgt tips en adviezen waardoor je weer verder kunt met je (werkzame) leven.

Veel voorkomende onderwerpen:

  • Werkinhoudelijk
  • Juridisch
  • Relationele problemen
  • Arbeidsomstandigheden
  • Overheid

Loopbaancoach

Wij kunnen je begeleiden bij de volgende stap in je carrière, maar ook bij de ontwikkeling in je huidige baan. Als zaken niet lekker (meer) gaan binnen het werk, met collega’s of met leidinggevenden. Misschien denk je na over een andere baan of word je gedwongen een andere baan te zoeken (outplacement, 2e spoor).

Stress

Wij bieden steun en begeleiding bij het onder controle krijgen van stress na een gebeurtenis als een scheiding, ontslag, familieproblemen, overlijden, relatieproblemen thuis of op het werk.

Meer over de symptomen van stress en de oorzaken en gevolgen kunt u lezen op onze speciale pagina.

Ondernemer MKB

Als ondernemer in het MKB of als leidinggevende in een grote organisatie heb je soms behoefte aan reflectie en advies bij belangrijke beslissingen. Wij adviseren zelf of zetten ons netwerk van specialisten in.

Informatie en contact

Herstel coaching

Na herstel van stressvolle situaties als een verslaving, trauma (PTSS) of een slechte relatie sta je op een wankel evenwicht. Wij steunen je bij het maken van de juiste keuzes op weg naar een toekomst met vertrouwen.

Juridisch coach

Ieder mens ervaart regelmatig problemen op het juridische vlak. Of het nu gaat over een meningsverschil met de overheid, buren, relaties op het werk, gezondheid of een verzekeringsmaatschappij.
In plaats van direct veel kosten te gaan maken, kun je ook een advies vragen aan een Juridisch coach. Geen dure advocaat, maar iemand met een enorme kennis en ervaring, die in staat is vrij snel tot een praktische oplossing te komen. De mogelijkheid om een onafhankelijk advies te krijgen of het zinvol is om hoge kosten te gaan maken, door zaken objectief tegen het licht te houden. Vaak kun je zelf al heel veel doen, als je maar even de weg weet.

Goed gesprek

In een of meerdere goede gesprekken komen oorzaken, gevolgen en oplossingsrichtingen bij elkaar. Vaak kan iemand al verder door ogenschijnlijk simpele tips en adviezen. Belangrijk is de wisselwerking van emotie en feiten samen eens goed in beeld te brengen. Door de combinatie van juridische kennis en coaching vaardigheden is het mogelijk om meningsverschillen terug te brengen tot een niveau van samen een oplossing zoeken.

Bel 075-7200 888 voor meer informatie over een goed gesprek

Begeleiding

Natuurlijk kunnen wij u verder begeleiden in het vinden van de oplossing. Bijvoorbeeld het aangaan van een drie partijen gesprek bij een arbeidsconflict. Vaak heel verhelderend en oplossingsgericht. Waarbij een nieuwe functie, of zelfs een andere baan, ook een prima oplossing kan zijn. Zeker als zo’n besluit in gezamenlijk overleg tot stand komt.

Informatie en contact

Mediation

Een term die vaak gebruikt wordt om conflicten in goed overleg op te lossen, zonder direct een rechter in te schakelen. Heel effectief in het beginstadium van een onenigheid.

Specialisten

Door onze samenwerking met een groot aantal specialisten is het vrijwel altijd mogelijk om een passende oplossing te vinden voor uw vraag.

De kosten

Wij rekenen voor onze inspanningen een bedrag van € 85,-- per uur,

effectief realistisch betrokken