facebook Futura EsperanzaLinkedIn Futura EsperanzaTwitter Futura Esperanza Instagram Futura Esperanza contact Futura Esperanza

SPECIAL

Tenerife

Om overzicht te krijgen over je eigen leven en functioneren bieden we een exclusieve reis. Door letterlijk afstand te nemen beleef je situaties anders en dat leidt tot nieuwe inzichten. Deze reis is een verdieping op het Futura Esperanza programma. Met een kleine groep gelijkgestemden bouwen we niet alleen verder aan de fysieke en mentale conditie, maar vooral ook de sociale aspecten. Elkaar inspireren en motiveren met daarbij de belangrijke elementen begrip en respect. Als locatie hebben wij gekozen voor het mooie Tenerife. Dit vulkanische eiland biedt haar bezoekers de gelegenheid de energie in zich op te nemen. Dit in een healing environment van zon, zee, natuur, frisse lucht en gastvrije mensen.

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Door de gunstige ligging ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het van oorsprong vulkanische gebied kent een zeer gevarieerd microklimaat met het droge zuiden en het groene, vruchtbare noorden. Gelegen in de blauwe Atlantische Oceaan met heldere luchten en veel zon. Wat opvalt is de aanwezige positieve energie, waarschijnlijk als gevolg van de vulkanische oorsprong. Economisch is het eiland afhankelijk van toerisme, bananenteelt, wijnbouw en andere gewassen zoals aardappelen.

Tenerife kust

Puerto de la Cruz

Gelegen in het groene noorden van het eiland. Het toerisme is hier ooit begonnen en heeft zich later verplaatst naar het droge zuiden. Een sfeervolle havenplaats met vriendelijke mensen en een karakteristiek centrum. Midden in het oude centrum staat het hotel waar u tijdens de afsluitende reis van het programma zult verblijven.

Tenerife Puerto de la Cruz

Natuur

Kenmerkend voor Tenerife is de geweldige natuur. Letterlijk hoogtepunt is de vulkaan El Teide, gelegen in het nationale park. De El Teide is met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje. In het park zijn prachtige wandelroutes, waarvan u er een gaat lopen. 

Tenerife National Parque

Veelal loopt u boven de wolken, hetgeen op zich al een mooie ervaring is. Ook bezoeken we de meest noordelijk punt, het Natuurpark Anaga, met prachtige Laurierbossen (een soort oerbos) en indrukwekkende kliffen langs de kust. Een van de wandelingen is in het bos boven La Oratava met een lunch in een oude krater.  

Tenerife wandelen

Cultuur

De inwoners zijn heel gastvrije mensen. Veelal katholiek met als gevolg veel feesten gerelateerd aan heiligen. Zo kent La Oratava bijvoorbeeld de Corpus feesten, waarbij het hele dorp versierd wordt met prachtige bloemtapijten. Maar ook het carnaval van Santa Cruz is wereldberoemd.

Tenerife Puerto de la Cruz

Gastronomisch laten we u kennismaken met verschillende Canarische gerechten zoals Papas Arruga’s met Mojosaus, maar ook het plaatselijke fruit is heerlijk vers net als de vis.

Tenerife El Teide stenen
gaan
Tenerife avond