+31(0) 75 711 28 22 / contact   
STRESS MANAGEMENT EN ONTWIKKELING
anti-stress, ontstressen, stresspreventie en een zonnige toekomst
ENG   
NL   

Main Content

Stress control en persoonlijke ontwikkeling

Goed Gesprek

Goed gesprek. Stress, spanning, structuur, sparren en weer verder kunnen.

Een goed gesprek

Soms loop je gewoon even vast op het werk of in de privé situatie. Dan is het fijn om gebruik te maken van onze mogelijkheid om regelmatig een goed gesprek te voeren. Een lichte vorm van coaching met veel positieve effecten. Je krijgt tips, adviezen en af en toe een oefening op maat, waardoor je weer verder kunt met je(werkzame) leven.

Veel voorkomende onderwerpen zijn:

 • Problemen op het werk.
 • Arbeidsconflicten.
 • Loopbaan vraagstukken.
 • Organisatie ontwikkelingen.
 • Overspanning door hoge werkdruk.
 • Stress en Burn out.
 • Werkrelaties.
 • Ziekteverzuim als gevolg van: Relationele problemen, depressie, ernstige ziekte, scheiding of rouwverwerking.

Echt luisteren is belangrijk.

We zijn allemaal verschillend. Iedereen is geboren met een unieke samenstelling van genen. Dan zijn er de invloeden van de omgeving waarin iemand opgroeit, de opvoeding, ervaringen met vrienden en collega’s. Maar ook ziektes, levenservaring met bijbehorende gewoonten, levensstijl en de lucht die wordt ingeademd. Veel en vooral echt luisteren geeft inzicht in hetgeen iemand zoekt.
Als jij bent vastgelopen, dan is het belangrijk om ondersteund te worden rekening houdend met jouw unieke situatie. Een gesprek met respect, erkenning en begrip. Zonder oordelen en stigma’s.

Verwachtingen

Vaak gaat het over verwachtingen die iemand heeft van collega’s, een hulpverlener, familie of vrienden. Maar vooral ook het verwachtingspatroon van de organisatie of de maatschappij. Veel te vaak is die verwachting niet realistisch en kan men daar gewoon (nog) niet aan voldoen. Meer evenwicht tussen verwachting en realiteit bevordert het herstel.

Een goed gesprek

Dat bestaat voor een groot deel uit het gevoel begrepen te worden, omdat er naar je wordt geluisterd. En vervolgens met onze steun stappen zetten naar een nieuwe balans als het gaat om de pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Want daar ligt de weg naar oplossingen, waardoor de toekomst weer met vertrouwen tegemoet gezien kan worden.

In de praktijk

De mogelijkheid van een Goed Gesprek wordt door iedereen anders toegepast. Zo kan er éénmalig worden gepraat over een onderwerp als slecht nieuws of een werk gerelateerd probleem. Zeg maar een adviesgesprek.

Met ondernemers is er vaak periodiek contact. Zij bespreken maandelijks zaken waar zij tegenaan lopen. Dit sparren is heel fijn voor onderwerpen die je nog even niet met collega’s wilt of kunt bespreken.

Ook prive wordt hier regelmatig gebruik van gemaakt.
Dan komt iemand langs om te praten over mantelzorg, eenzaamheid of ingewikkelde pubers. Een deskundig advies helpt heel veel mensen weer op weg.

Laat ons je hulpvraag weten of vraag meer informatie.

persoonlijke BEGELEIDING en ontwikkeling

Begeleiding om een Burn out te voorkomen.

Toekomst

Waarschijnlijk zit je in een moeilijke en stressvolle periode en daardoor dreig je overspannen te raken. Als sterke persoonlijkheid ben je gemotiveerd de stress onder controle te krijgen en weer een toekomst op te bouwen. Maar het (werkzame)leven na zo’n periode weer goed op de rit krijgen is niet altijd eenvoudig.

- Lees meer over stress?

Je wilt weten wie je bent, wat jouw grenzen zijn en wat je kunt bereiken. Je wilt de oorzaken van de problemen helder in beeld hebben en weten hoe er anders mee om te gaan. Veel meer passend bij jouw leven, waardoor je zelfvertrouwen enorm is gegroeid. Een beter sociaal leven, meer stabiliteit en blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Je eigen leven kunnen bepalen, zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Om snel en effectief te kunnen herstellen wordt een speciale methode ingezet. Nuchter en met duidelijke structuren samen de problemen aanpakken en ervoor zorgen, dat je weer verder kunt met je leven. Met onze inspiratie en begeleiding sta je straks, zelfverzekerd weer midden in het leven. Perfect en uniek zoals je bent.

Voor mensen die verder willen?

Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die het gevoel hebben vast te lopen in hun huidige patronen. Mensen die verder willen in plaats van terug. Doorzetters, die goed kunnen nadenken, maar die wel inspiratie kunnen gebruiken. Denk aan iemand die bijvoorbeeld:

 • Gewoon alles even op een rij wil krijgen (resetten).
 • Even afstand wil nemen van de huidige realiteit.
 • Dagelijks een gevoel van overspanning ervaart.
 • Geen uitzicht heeft op een toekomst met minder stress.
 • Tijd nodig heeft voor bezinning, omdat je bijvoorbeeld op het punt staat een belangrijk besluit te nemen. Denk aan bedrijfsovername, verkoop of een scheiding.
 • Tegen een Burn out aanzit.
 • Dagelijks probeert om te gaan met de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis, zoals een verlies, een persoonlijkheidsstoornis of ptss.
 • Mensen die er volledig door zitten.
 • Of die al een aantal therapieën hebben gevolgd, maar niet voldoende zijn hersteld.
 • Weer anderen zitten al maanden thuis met een Burnout of staan op wachtlijsten voor psychische hulp. Ook voor hen is het doorbreken van de vicieuze cirkel een goede eerste stap naar herstel.

Persoonlijk plan van aanpak

Onderdeel van de methode is onder andere samen werken aan het opstellen van een persoonlijk en realistisch Plan van Aanpak. Hierbij hoort zeker de afstemming met de (gewenste) functie in het arbeidsproces. Als gevolg hiervan wordt mogelijk een verbetering in gang gezet, waardoor je weer met plezier aan het werk kan.

Resultaat: persoonlijke verandering

Er is een belangrijke persoonlijke verandering in gang gezet, als het gaat om mindset en het opheffen van bepaalde blokkades.

Wat kun je verwachten?

Gedurende de gehele programma individuele coaching door ervaren (NOBCO) coach.
Ons respect voor privacy. Je bepaalt zelf wat je wilt vertellen.
Een persoonlijk Plan van Aanpak.
Verkleining van de kans op chronische stress.

Investering in verandering

Kies voor deze duurzame verandering in jouw leven en neem contact op. Je ontvangt van ons uitgebreide informatie, inclusief de prijs.
Verschillende varianten zijn altijd bespreekbaar.

Laat ons je hulpvraag weten of vraag meer informatie.

- Meer informatie over oorzaken en gevolgen van een Burn out.

Wat is stress?

Om goed te functioneren heeft een mens stress nodig. Om dit op een gezonde manier te ervaren moet er tegenover de situatie van inspanning ook een ontspanning plaatsvinden. Verstoring van deze balans leidt op den duur tot overspanning, chronische stress en mogelijk ook tot een Burn out.

Meer over de symptomen van stress en de oorzaken en gevolgen.

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.