+31(0) 75 711 28 22 / contact   
TALENT IN DE PRAKTIJK BRENGEN
Ambitieuze talentvolle managers
ENG   
NL   

Main Content

Ambitieuze talentvolle managers en projectleiders; maar nu de praktijk.

Beginnende projectleiders en managers

Nu de economie weer aantrekt wordt het steeds lastiger om de juiste mensen aan te trekken. Er is een fors tekort aan projectleiders en managers, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Aan ambitie mankeert het veelal niet bij jonge mensen. Zij hebben hun opleidingen afgerond en staan aan het begin van hun carrière. Anderen zijn toe aan een volgende stap.

In het diepe

Maar in de praktijk zijn de skills als leidinggevende niet altijd de aangeboren talenten. Zoals bijvoorbeeld regie kunnen voeren, anderen motiveren, problemen voor zijn en het overzicht hebben. Talenten die veelal in de praktijk worden ontwikkeld. Daarvoor is wel begeleiding nodig en dat is nu vaak het probleem. Iedereen is heel druk met zichzelf en heeft daardoor veel minder tijd om anderen te begeleiden.
Het gevolg is dat beginnende projectleiders en managers in het diepe worden gegooid. Er gaat veel kostbare tijd verloren aan strubbelingen met de realiteit van de nieuwe functie. Een aantal zal zich uiteindelijk wel redden, maar er gaat ook veel talent verloren.

Begeleiding

Dit kan worden voorkomen door mensen in het begin professioneel te begeleiden bij vraagstukken als:

  • Hoe pak je de regie?
  • Van detailplanning naar overzicht.
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen bijbrengen.
  • Ken je omgeving.
  • Wat is jouw leiderschapsstijl?
  • Omgaan met spanningen tussen project- en lijn organisatie.
  • Wat zijn jouw talenten?
  • Hoe ga je om met werkdruk.
  • De balans tussen Werk, Privé en Persoonlijkheid.
  • Praktische zaken als agendabeheer, delegeren en vergadertechnieken.

Een goede begeleiding voorkomt een flink aantal beginnersfouten en scheelt dus veel tijd en dus ook geld voor de organisatie. Wij bieden de kans om met behulp van onze methode en inspirerende begeleiding denkprocessen te structureren. Mensen krijgen inzicht in de oorzaken van de startersproblemen, in zichzelf en mogelijke oplossingen.

Kennismaking

Na een korte kennismaking volgt een periode van ongeveer 3 maanden met zes intensieve coaching gesprekken, aangevuld met persoonlijke opdrachten, welke leiden tot een helder inzicht in zijn of haar situatie. Met als doel hun toekomst als projectleider of manager met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

Bewustwording

In de eerste maand gaat het over bewustwording. Wat zijn jouw talenten, karaktereigenschappen, waarden en normen? Hoe pas je die in de praktijk toe? Waar sta je op dit moment in je (werkzame) leven. Wat geeft energie en waar raak je die kwijt? Door inzicht te creëren komen oorzaken in beeld en ontstaan mogelijkheden .

Werk

Ongeveer een maand intensief bezig gaan met vraagstukken als regie, leiderschapsstijl, werkdruk, stressvolle situaties. Maar ook agendabeheer, vergadertechnieken en bestuurlijke verhoudingen.

Balans Werk, Prive en Persoonlijkheid

Met de inzichten uit de vorige periodes is het zaak om een balans te vinden tussen de pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Alleen dan zullen je talenten als projectleider of manager echt tot boei komen. In principe is alles bespreekbaar op vertrouwelijke basis.

Resultaat

Na 3 maanden is een helder beeld beschikbaar over jouw talenten, karakter en leiderschapsstijl. Kortom jouw manier van het vervullen van deze belangrijke functie. Een perfecte basis voor een toekomst als projectleider of manager.

Methode Futura Esperanza

Een bewezen manier om effectief inzicht te krijgen in de stand van zaken als het gaat om de balans van Privé, Persoonlijkheid en Werk. Het is een persoonlijk programma met een combinatie van coaching gesprekken, oefeningen en informatie.

Test

Het verschil van onze aanpak met het maken van een of meerdere testen is de intensieve periode van 3 maanden onder deskundige begeleiding. Niet het resultaat van een momentopname, maar een weloverwogen beeld van de persoonlijkheid in relatie tot functie en privésituatie. Waardoor er een duidelijke structuur ontstaat om verder te kunnen.

Kosten

De kosten van deze waardevolle begeleiding bedragen € 815,-- excl. btw.

Download afdrukbare pdf: Ambitieuze talentvolle managers en projectleiders; maar nu de praktijk.

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.