+31(0) 75 711 28 22 / contact   
PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Keuzemoment in leven en werk: zelfde of anders.
ENG   
NL   

Main Content

Methode Futura Esperanza

Diverse redenen kunnen ertoe leiden, dat iemand in het leven voor een keuze moment komt te staan. Op dezelfde manier verder leven of het anders aanpakken. Verder willen ontwikkelen en meer uit het leven halen of doorgaan op dezelfde weg. Soms is er noodzaak om een andere koers te varen, vanwege een gebeurtenis of verandering in het werk of privé. Andere reden is, niet gelukkig zijn in de huidige situatie en een verbetering willen in het leven of carrière. Soms realiseert men, dat op dezelfde manier doorgaan eigenlijk achteruitgang is, dus graag verder wil ontwikkelen. Er kan ook behoefte zijn om gewoon verder te willen ontwikkelen in huidige de carrière, maar meer op de manier die bij iemands karakter past. Bijvoorbeeld de manier van leiding geven. Vaak wil men meer balans krijgen tussen eigen karakter met de omgeving, werk en activiteiten. Wat is jouw situatie?

Voor de keuze staan: zelfde of anders.

Keuze: zelfde of anders.

"Anders" is geen kwestie van de 'knop om'. Het is een proces waar je door gaat. Het is in dat proces belangrijk om tijd voor jezelf te nemen om te kunnen genieten van je eigen ontwikkeling. Dat maakt het leuk en nuttig.

 

 

Bewustwording: kijk in de spiegel naar jouw karakter, situatie en bezigheden

Bewustwording.

Om verder te kunnen ontwikkelen in de richting, die matcht met je karakter is het goed om te weten wat nu de situatie is. Wie ben je werkelijk? Hoe ging het leven tot nu toe, wat ging beter en minder succesvol? Wat zijn jouw waarden in het leven en hoeveel hou je je daar mee bezig? Waardoor ontstaat er een flow in je bezigheden en wanneer treedt er weerstand op? Wat zijn mogelijkheden en ook wat zijn geen goede keuzes?
Starten met al die zaken op een rij te krijgen maakt het mogelijk om in de goede richting verder te gaan in werk, leven, relaties, hobby's en allerlei persoonlijke factoren.

 

Gooi die steen weg! Weg met belemmerende zaken.

Loslaten en accepteren.

Er kunnen zaken zijn die blokkerend werken in je ontwikkeling. Vervelende ervaringen in het verleden of verlies van dierbaren. Iets wat in je hoofd blijft 'spoken' blokkeert vaak een helder denkvermogen. Bepaalde 'triggers' kunnen je belemmeren om goed te functioneren. Elk mens heeft ervaringen en heeft dingen gedaan. Soms met succes, maar ook tegenslag hoort bij het leven. Deze zaken verwerken, een 'plek geven', accepteren van verliezen, gezondheidsbeperkingen of bepaalde karakterzaken geeft ruimte.

 

Balancerend voortbewegen over de rivier door je leven.

Balans.

Balans hoort bij het leven. Te weinig zingeving in het leven of juist veel nare verassingen; dat geeft problemen; dat willen we niet. Het is belangrijk om regie over je eigen leven te krijgen. Door zelf zaken te bepalen krijg je meer controle over een mooie balans in jouw situatie, activiteiten, werk enz. Zelf ervaren waar jouw mogelijkheden, wensen, belastbaarheden e.d. liggen en daar je eigen koers in bepalen maakt ontwikkeling makkelijker en leuker.

 

Dromen creëren.

Nieuwe mogelijkheden.

Na de vorige fasen is de basis gelegd om na te denken over de toekomst. Wat zijn je dromen? Hoe maak je dromen realistisch? Het geheel van werk, leven, omgeving, mensen, activiteiten enz., passend bij jouw karakter en wensen, binnen de mogelijkheden. Plannen maken is altijd leuk, zeker als het jouw toekomstige leven is. Dit is het moment om daar naartoe te werken. Van dromen naar realiteiten en hoe je dat het beste kan doen.

 

Deel hartjes en bloemen uit.

Verantwoording en sociaal.

Zelf de regie over je leven en werkcarrière in handen hebben en zelf verantwoording nemen over je handelen, maakt je zelfstandig. Je laat je leven niet door anderen bepalen, maar houdt wel rekening met de belangen van anderen. Dat lukt goed, want met zelfregie heb je ruimte voor de verantwoording over andere zaken. Daar hoort ook sociale vaardigheid bij. Je weet wie je bent, wat je wilt en hoe te handelen. Sociaal goed kunnen communiceren passend bij jouw karakter maakt het makkelijker.

 

Met een plan in handen de bergen van het leven in gaan.

Toekomstplan.

Van abstractie naar een realistisch plan. Weten hoe je het aanpakt en welke kant je op gaat. Een goed plan geeft zekerheid en vertrouwen. Hiermee kun je ook onverwachte verassingen aan. Het is zaak om tijd te nemen een goed plan te maken. Of het nu gaat om het starten van een eigen bedrijf, een nieuwe baan, nieuwe omgeving om in te leven, nieuwe relatie aan te gaan of het huidige leven anders in te vullen. Het is ook toepasbaar om te experimenteren of een droom werkelijk is, hoe je het je voorstelde.
Een experiment met verschillende bevindingen. Ondanks een strak plan kunnen nieuwe kansen je laten besluiten de koers te wijzigen. Open blijven voor nieuwe ideeën. Een plan geeft een duidelijke richting, maar flexibiliteit blijft belangrijk.


Daadkracht timmeren aan de weg

Uitvoering van toekomstplan.

Plannen maken is leuk, maar door het uit te voeren kom je ergens. De richting is duidelijk, dat maakt de uitvoering haalbaar en leidt je verder in het leven. Als je deze fase hebt bereikt betekent het, dat je hard hebt gewerkt om je doelen te bereiken. Dus we zijn trots op je en jij mag trots zijn op jezelf. Het leven is, afhankelijk van je doel, leuker, beter, interessanter of mooier.

 

De top bereiken.

Methode.

De methode Futura Esperanza is een proces door deze fasen van ontwikkeling. We begeleiden je daarbij op een manier die voor jou van toepassing is. Iedereen is verschillend met andere omstandigheden enz. Het gaat om jou. Je moet het zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.

Proces van ontwikkeling. Van bewustwording, loslaten, balans, toekomstdromen, verantwoording, toekomstplan en uitvoering naar levensdoel

Persoonlijk

Het is belangrijk de wijze van ontwikkeling af te stemmen op iedersjouw unieke persoonlijke situatie. Samen de (on)mogelijkheden in beeld brengen en gestructureerd werken aan eenjouw stabiele toekomst. Het stap voor stap op gang brengen van een ander denkproces (bewust en onbewust). Met als doel verandering mogelijk te maken in privé, werk of beiden. We bieden inzichten, inspiratie, oefeningen en gerichte ondersteuning. De termen begrip, respect, vertrouwen en creativiteit zijn hierbij belangrijk.

De toekomst

Onze methode is gebaseerd op de combinatie van intensieve gespreken, aangevuld met oefeningen, opdrachten en achtergrondinformatie. Van bewustwording naar toekomstperspectief en daadwerkelijk stappen maken. Wij begeleiden mensen graag in het ontwikkelingsproces richting toekomst.

Aandachtspunten

In het persoonlijke ontwikkelingsprogramma is in ieder geval aandacht voor:

 • De privé situatie.
 • De werksituatie en werksfeer.
 • Persoonlijkheid.
 • Bewuste en onbewuste denkprocessen.
 • Stress mechanismen in beeld brengen.
 • Nieuwe inzichten.
 • Het vertrouwen in de toekomst.
 • Het voorkomen van een mentale en/of fysieke overbelasting.

Voor wie?

Gemotiveerde mensen, die zich graag willen ontwikkelen. Die goed kunnen nadenken, maar wel structuur en inspiratie kunnen gebruiken. Futura Esperanza biedt een persoonlijke begeleiding om te bouwen aan de eigen toekomst voor mensen die:

 • Goed kunnen nadenken, maar structuur en inspiratie nodig hebben.
 • Gemotiveerd zijn, maar het momenteel lastig vinden om helder na te denken over wat ze willen.
 • Graag veranderingen willen in werk en/of privé.
 • Behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van keuzes zakelijke en/of privé.
 • Heel goed weten wat ze willen, maar op zoek naar structuur en toekomstperspectief.
 • Graag vorm willen geven aan een nieuw persoonlijk of zakelijk leven.
 • Hun toekomstvisie helder willen krijgen en ook realiseren?
 • Als ondernemer regelmatig behoefte hebben aan deskundige feedback, gewoon af en toe eens sparren over mogelijkheden en kansen.
 • Klaar zijn met goed bedoelde adviezen en het verantwoording afleggen over zichzelf en hun functioneren.
 • Teveel apen op hun schouder hebben en beren op de weg zien.
 • Het lastig vinden om confrontaties aan te gaan met andere mensen, zowel zakelijk al sociaal.
 • Een instabiliteit ervaren tussen zakelijk functioneren en persoonlijkheid

Waarom kiezen voor onze begeleiding.

 • Een nuchtere, objectieve benadering van oorzaken en gevolgen.
 • Heldere adviezen.
 • Begeleiding door ervaren adviseurs en mentoren.
 • Een eigen methode zonder beïnvloeding van verzekeraars, artsen of andere belanghebbenden.
 • Medische kennis van de onderwerpen stress, mentale en fysieke overbelasting.
 • Juridische kennis arbeidsrecht werkgever, werknemer en organisatie.
 • Een toekomstgerichte aanpak.
 • Een warme persoonlijke benadering.
 • Maatwerk is onze standaard, omdat geen mens hetzelfde is.

Investering

De kosten voor deze duurzame verandering in je leven zijn sterk afhankelijk van de intensiteit van de begeleiding. Die bepaal je natuurlijk zelf aan de hand van jouw hulpvraag, beschikbare tijd en financiële mogelijkheden. Veel bedrijven en organisaties vinden het belangrijk, dat mensen zich kunnen ontwikkelen en werken aan hun gezondheid. Zij stellen daarvoor verschillende budgetten beschikbaar.

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.