+31(0) 75 711 28 22 / contact   
ZO SUCCESVOL DAARNA ROCK BOTTOM
van succesvol ondernemer naar rock bottom
ENG   
NL   

Main Content

Van succesvol ondernemer naar "rock bottom"!

Van succes naar rock bottom.

Toen je jong was, had je een droom. Je hebt je hele leven hard gewerkt om die droom te realiseren. Dat lukte met vallen en opstaan, maar altijd kwam je er sterker uit en dichter bij het einddoel. Een mooi bedrijf, fijne woning, geweldige relatie, twee pubers en regelmatig op reis.

Succes en tegenslag

Totdat de balans wordt verstoord door bijvoorbeeld economische tegenslag, een ernstige ziekte en/of een scheiding. Vanaf dat moment kom je terecht in een neerwaartse spiraal. Van het één komt het ander en voor je het in de gaten hebt beland je in een “Rock Bottem” situatie.

Niet begrepen voelen

Je hebt natuurlijk hulp gezocht maar de talloze bezoeken aan artsen en de psychiatrie maakt dingen er niet beter op. Voor je het weet sta je 4 tot 6 maanden op een wachtlijst voor verdere behandeling. Vervolgens word je behandeld door een jonge ambitieuze, cum laude afgestudeerde, psycholoog, die jou volstopt met antidepressiva en gaat focussen op je persoonlijkheid. Dat rode fietsje, dat je in je jeugd niet hebt gekregen, is plotseling de oorzaak van alle ellende. Hij of zij heeft werkelijk geen idee over jouw werksituatie, omdat zij dat gewoonweg niet kennen. Ze gaan je wel vertellen hoe jij je werk moet gaan doen en hoe je pubers op moet voeden. Je vindt hem of haar heel aardig, maar de noodzakelijke “click” ontbreekt helaas.

Diagnoses?

Al die tijd merk je dat je gezondheid achteruitgaat. Je voelt je steeds minder begrepen en begint ernstig aan jezelf te twijfelen. In plaats van rust, stabiliteit en veiligheid vraag je je af of het ooit nog goedkomt. Allerlei diagnoses worden op je losgelaten. Terwijl je vroeger een normaal leven leidde, lijkt het nu wel of je gek geworden bent.

Je hebt geen behoefte aan dure termen, maar je wilt begrip en graag weer onderdeel van de wereld zijn. Daar wil je de juiste hulp voor krijgen. Communiceren met iemand met een flinke dosis levenservaring en kennis van zaken om weer regie te krijgen over jouw leven en de toekomt met vertrouwen tegemoet zien.

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.