+31(0) 75 711 28 22 / contact   
ADVIES GESPREK
persoonlijk advies gesprek met rustgevende omgeving.
ENG   
NL   

Main Content

Goed Gesprek

Goed gesprek. Stress, spanning, structuur, sparren en weer verder kunnen.

Een goed gesprek

Soms loop je gewoon even vast op het werk of in de privé situatie. Dan is het fijn om gebruik te maken van onze mogelijkheid om regelmatig een goed gesprek te voeren. Een lichte vorm van coaching met veel positieve effecten. Je krijgt tips, adviezen en af en toe een oefening op maat, waardoor je weer verder kunt met je(werkzame) leven.

Veel voorkomende onderwerpen zijn:

  • Problemen op het werk.
  • Arbeidsconflicten.
  • Loopbaan vraagstukken.
  • Organisatie ontwikkelingen.
  • Overspanning door hoge werkdruk.
  • Stress en Burn out.
  • Werkrelaties.
  • Ziekteverzuim als gevolg van: Relationele problemen, depressie, ernstige ziekte, scheiding of rouwverwerking.

Echt luisteren is belangrijk.

We zijn allemaal verschillend. Iedereen is geboren met een unieke samenstelling van genen. Dan zijn er de invloeden van de omgeving waarin iemand opgroeit, de opvoeding, ervaringen met vrienden en collega’s. Maar ook ziektes, levenservaring met bijbehorende gewoonten, levensstijl en de lucht die wordt ingeademd. Veel en vooral echt luisteren geeft inzicht in hetgeen iemand zoekt.
Als jij bent vastgelopen, dan is het belangrijk om ondersteund te worden rekening houdend met jouw unieke situatie. Een gesprek met respect, erkenning en begrip. Zonder oordelen en stigma’s.

Verwachtingen

Vaak gaat het over verwachtingen die iemand heeft van collega’s, een hulpverlener, familie of vrienden. Maar vooral ook het verwachtingspatroon van de organisatie of de maatschappij. Veel te vaak is die verwachting niet realistisch en kan men daar gewoon (nog) niet aan voldoen. Meer evenwicht tussen verwachting en realiteit bevordert het herstel.

Een goed gesprek

Dat bestaat voor een groot deel uit het gevoel begrepen te worden, omdat er naar je wordt geluisterd. En vervolgens met onze steun stappen zetten naar een nieuwe balans als het gaat om de pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Want daar ligt de weg naar oplossingen, waardoor de toekomst weer met vertrouwen tegemoet gezien kan worden.

In de praktijk

De mogelijkheid van een Goed Gesprek wordt door iedereen anders toegepast. Zo kan er éénmalig worden gepraat over een onderwerp als slecht nieuws of een werk gerelateerd probleem. Zeg maar een adviesgesprek.

Met ondernemers is er vaak periodiek contact. Zij bespreken maandelijks zaken waar zij tegenaan lopen. Dit sparren is heel fijn voor onderwerpen die je nog even niet met collega’s wilt of kunt bespreken.

Ook prive wordt hier regelmatig gebruik van gemaakt.
Dan komt iemand langs om te praten over mantelzorg, eenzaamheid of ingewikkelde pubers. Een deskundig advies helpt heel veel mensen weer op weg.

Laat ons je hulpvraag weten of vraag meer informatie.

Wat is stress?

Om goed te functioneren heeft een mens stress nodig. Om dit op een gezonde manier te ervaren moet er tegenover de situatie van inspanning ook een ontspanning plaatsvinden. Verstoring van deze balans leidt op den duur tot overspanning, chronische stress en mogelijk ook tot een Burn out.

Meer over de symptomen van stress en de oorzaken en gevolgen.

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.